6 Μαΐου 2020

Κινητοποίηση των καλλιτεχνών την Πέμπτη 7 Μάη, στις 12:00 στη Βουλή.






  Η κατάσταση στο χώρο των καλλιτεχνών εν μέσω πανδημίας είναι δραματική. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε όλους τους χώρους έχουν ανασταλεί, και μάλιστα επ’ αόριστω. Οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες μέσα από τα σωματεία τους όλο αυτόν τον καιρό κινητοποιούνται, προκειμένου να παρθούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση. 
  Κάτω από αυτές τις πιέσεις, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει επέκταση επιδόματος σε περισσότερους συναδέλφους. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος των καλλιτεχνών έχει μείνει έξω από τις προδιαγραφές, όπως σκόπιμα τέθηκαν. Η πλειοψηφία των καλλιτεχνών σε όλες τις ειδικότητες είναι χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς φως στον ορίζοντα. Την ίδια στιγμή χαρίζεται πακτωλός χρημάτων σε κανάλια, ιδιωτικές κλινικές, επιχειρηματίες. 
  
  Γι' αυτό κλιμακώνουμε τον αγώνα, για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα καθολικής στήριξης των καλλιτεχνών και εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  Γι' αυτό, δίνουμε το παρών στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα, του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών στην κινητοποίηση στη Βουλή, την Πέμπτη 7 Μάη, στις 12:00.

Υπεραστικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου